grondverzet diepspitten

Grondverzet mengwoelen

Verbeterde waterdoorlaatbaarheid door diep spitten of mengwoelen  

Diepspitten is een manier van grondbewerking die de bewortelingsmogelijkheid van gewassen verhoogd. Wat vroeger de winter deed, namelijk dat de grond tot 70 cm diep bevroor, waardoor deze na de vorstperiode zuurstofrijk was, doen we nu met machines. Als de grond bevriest zet ze uit. Na dooit blijft er zuurstof achter. Een ander reden waarom diepspitten belangrijk is, is dat de machines waar de grond mee bewerkt wordt veel zwaarder geworden zijn. Waar vroeger paard en wagen het werken deden rijden nu tonnen-zware machines die de grond vastrijden. Minder strenge vorst en vastgereden grond zijn twee redenen om te diepspitten om de grond los te maken. Wanneer we diepspitten dan spitten wij een laagje zand door de bodem. Dit zorgt ervoor dat de grond waterdoorlatend blijft bij gebruik van zware machines.

Diepspitten heeft een groot aantal voordelen:

- Brengt zuurstof toe aan de bodem

- Zorgt voor een betere waterdoorlaatbaarheid

- Voorkomt verdichting van de bodem

- Zorgt voor betere beworteling van gewassen (meer oogstopbrengst)

 

Verbeterde bodemstructuur

Waarom is het nodig grond waterdoorlatend te maken met machines? Dit heeft deels te maken met veranderingen in het klimaat. In vroegere tijden kenden ons land strenge winters. De vorst ging wel tot 50cm diep de grond in. Als grond bevriest zet ze uit en zodra de vorst eruit is, is de grond los en er zit weer zuurstof in de grond. Stevige vorst komt nog maar zelden voor, waardoor het nodig is de grond machinaal los te maken.  

Meer oogstopbrengst

Ook de machines waar we ons land mee bewerken worden steeds groter zwaarder. Ze verdicht door hun gewicht de grond met als gevolg dat het regenwater daar meer kan zakken. Het water blijft op het land staan, maar er moet toch geoogst worden. Het gevolg is dat de bodemstructuur verder kapotgereden wordt. Wat is de oplossing in deze visuele cirkel? Met onze diepspitter en mengwoeler maken wij de grond weer los en brengen er weer zuurstof in. We spitten tijdens dit werk wat zand mee omhoog, wat ervoor zorgt dat vruchtbaar regenwater met alle meststoffen die we zo graag op ons land houden, weer de grond in kan zakken, in plaats van dat het via een sloot wordt afgevoerd. Diepspitten rendeert in 20 % meer oogstopbrengst en meer tijd om te oogsten.  

Offerte grondverzet diepspitten

Sinds 1996 is familiebedrijf Veluwe Groen actief op het gebied van natuurbouw, cultuurtechniek, grondwerk, straatwerk en bosbouw. Doelstelling bij al onze werken is het behalen van tevredenheid van onze opdrachtgevers, het bieden van optimale verzorgd straat-, groen- en boswerken en een maximale bijdrage leveren tegen structuurbederf. Wij werken met moderne machines die voorzien zijn van GPS. Dit waarborgt efficiënt werken. Wilt u meer weten over de voordelen van mengwoelen? Neem voor informatie, het aanvragen van referenties of een vrijblijvende offerte contact met ons op.


Vul uw eigen inhoud in.

Vul uw eigen inhoud in.

Vul uw eigen inhoud in.

Vul uw eigen inhoud in.