Bosbouwbedrijf

Bosbouwbedrijf 

Veluwe Groen/ van Ee Natuur- en Bosbeheer B.V: bosbouwbedrijf voor heel Nederland 

Sinds 1996 is familiebedrijf Veluwe Groen actief binnen groenvoorziening, cultuurtechniek, grondwerk, straatwerk en bosbouw. Ons bosbouwbedrijf verzorgt werken door heel Nederland. 

Wat doen wij als bosbouwbedrijf? 

Bij de start van ons bedrijf waren we voornamelijk actief binnen de natuurbouw. Door zowel (semi)overheden als particulieren zijn we veel gevraagd voor het o.a. het ombouwen van bouwland naar bosgebied, het plaggen van vergraste heiden, het baggeren en herstellen van vennen, het opgraven en herstellen van beeklopen en het maken en reinigen van stuifzand. Door het wegvallen van subsidies zijn deze aanvragen afgenomen en zijn veel werken binnen ons bosbouwbedrijf verlegt naar het aanleggen en onderhouden van het bosgebieden. Tot deze werkzaamheden behoren o.a. het: 

 • Rooien van stobben
 • Verklepelen van opslag en bos
 • Versnipperen hout en takken
 • Frezen van stobbe
 • Wandelpaden beheer, vrijhouden van takken e.d., machinaal
 • Mountainbike paden aanleggen
 • Productie bossen omvormen to landbouwgrond
 • Machinale prunus bestrijding

 

Verklepelen van stobben, takken en struiken 

Het verkleinen van takken en opslag wordt gedaan met een bosklepel. Deze machine verkleint het materiaal door het fijn te slaan. Dit kan zowel bovengronds als 10 cm ondergronds. Bovengronds verklepelen wordt uitgevoerd met onze zware bosklepel van 420 pk die takken en stuiken verkleint. Deze werkzaamheden kunnen we uitvoeren op zowel gerooide/gezaagde struiken en takken, alsmede op beplanting die nog staat. Deze methode is geschikt voor het verwijderen van begroeiing, tot 40 cm dik en 10 meter hoog . Bij ondergronds verklepelen gaat de bodemfrees tot maximaal 50cm diep om stobben en worteluitlopen te verkleinen. Door ondergronds te frezen worden ondergronds de stobben verkleind. Hierna is het terrein klaar voor nieuwe beplanting. Deze werkzaamheden worden ook toegepast binnen de weg- en waterbouw en voor het omvormen van bebossing naar landbouwgrond. 

Stobbe frezen door heel Nederland 

Deze werkzaamheden kunnen wij voor u uitvoeren met:

 • Een traditionele stobbefrees en trekker van 160 pk
 • Een zware stobbefrees 105 cm breed en 60 cm diep
 • Een trekker van 420 pk hoge capaciteit zware stobbe van 80 cm in 15 seconden 


Stobbe verschredderen en afname schreds 

Hierbij werken wij op een natuur- en milieuvriendelijke manier voor een maximale bodemstructuur en optimale grondbewerking. Al onze werken worden als vanzelfsprekend uitgevoerd met moderne, krachtige en goedonderhouden machines. Als bedrijf zijn we VCA gecertificeerd. 

Waarom kiezen voor Veluwe Groen als bosbouwbedrijf? 

Veluwe Groen is een no-nonsens bosbouwbedrijf voor groenvoorziening, cultuurtechniek, grond- en straatwerk en natuurbouw. De kwaliteit van ons bedrijf waarborgen we door te werken met goed materieel en zeer ervaren vakmensen. Veluwe Groen is het bedrijf van de familie van Ee en bestaat sinds 1996. Inmiddels zijn ook de vier zonen van de grondlegger in het bedrijf gestapt. Allen hebben ‘het vak’ van jongs af aan meegekregen en werken inmiddels met trots, enthousiasme en kunde verder aan de groei van Veluwe Groen. Doelstelling bij al onze werken is het behalen van optimale tevredenheid van onze opdrachtgevers, het bieden van optimale verzorgd straat-, groen- en boswerken en een maximale bijdrage leveren tegen structuurbederf. 

Aan de start van boswerken of op zoek naar een bosbeheerbedrijf? 

(Samen)werken start met goed overleg en het uitwisselen van vraag en antwoord. Hiervoor kunt u te allen tijde bij ons terecht. Wij denken mee en staan op basis van onze ervaring uw project bij met advies dat hout snijdt. Neem voor meer informatie of overleg contact met ons op.


Vul uw eigen inhoud in.

Vul uw eigen inhoud in.

Vul uw eigen inhoud in.

Vul uw eigen inhoud in.