Aanleg natuurvijver

AANLEG VAN NATUURVIJVERS

Wij leggen vijvers aan, gevoed met grondwater. De waterspiegel beweegt hierdoor natuurlijk mee met grondwaterstand, waardoor er keer op keer een andere, natuurlijke vijver ontstaat. U kunt zelfs een vijver door ons laten aanleggen boven het maaiveld. Of, door meerdere vijvers op verschillende hoogte aan te laten brengen, een natuurlijke waterval realiseren. Ook is het mogelijk om natuurlijke beeklopen met elkaar te laten verbinden, met een eilandje erin dat middels een brug bereikbaar wordt. Daarnaast leggen we natuurlijke zwemvijvers aan die (zonder stroomverbruik) zelfreinigend zijn. Op uw leemvijver ontvangt u garantie op waterdichtheid.

DE MOGELIJKHEDEN

Natuurvijvers en natuurlijke zwemvijvers hebben hun weg gevonden binnen luxe omgevingen zoals wellness-resorts, maar ook steeds meer in de particuliere sector. Bij het ontwerpen zijn er praktisch geen grenzen:

stapstenen, keien, houtwerk, beplanting, niveauverschillen of een terras of bruggetje, het kan allemaal. Bij de aanleg van een natuurvijver realiseert Veluwe Groen alle benodigde diensten en werkzaamheden: van advies en projectplanning tot realisatie. Na de aanleggen kunnen we zorgdragen voor onderhoud.

REALISATIE

Voor een mooie natuurvijver is biologisch evenwicht letterlijk van levensbelang voor de ecologische diversiteit in en om de vijver. Dit start met goed te kijken naar de locatie waar de vijver gewenst is. Wat is de zonzijde en schaduwzijde en welke beplanting en randafwerking past daarbij? Ook dient een natuurvijver minimaal één meter diep te kunnen worden en diepteverschillen hebben voor diversiteit aan beplanting. Niet alleen tijdens de daadwerkelijke realisatie kunnen wij u van dienst zijn, maar ook tijdens de ontwerpfase. Maak gerust gebruik van onze ervaring in de aanleg van natuurvijvers om u te laten adviseren!

NATUURVIJVER, NATUURLIJKE REINIGING

De natuurvijvers en natuurlijke zwemvijvers kunnen zelfreinigend worden aangelegd. Voor een goed evenwichtig heeft een natuurvijver hiervoor o.a. voldoende zuurstofplanten en nitrificerende bacteriën nodig. Ook kan de natuurvijver biologisch gereinigd door een mechanisch filtersysteem. We brengen borstels en matten aan die vaste afvalstoffen op hun plaats gehouden. Micro-organismen zorgen ervoor dat verontreinigende stoffen worden afgebroken. Bij een zelfreinigende, natuurlijke zwemvijver adviseren wij om een derde in te richten als zwemzone, en twee derde als herstel/reinigingszone. Periodieke controle en onderhoud aan de vijver voeren wij graag voor u uit.

IN GESPREK

Veluwe Groen realiseert en onderhoud met cultuurtechniek, natuurbouw en grondwerken. Bij de aanleg van een natuurvijver komen grondwerk en natuurbouw samen. Overweegt u een natuurvijver als natuurlijk rustpunt in uw privétuin? Zoekt u als ontwikkelaar of ondernemer een bedrijf in grond- en natuurbouw voor de realisatie van een natuurvijver bij een wellness-complex of ander project? Neem voor meer informatie contact met ons op.